HOFF 2018 en de Insp. De Vriesschool

Woensdag 24 januari jl werd er op het Diamant College de 8e editie van het Haags Onderwijs Film Festival gehouden. Ongeveer 150  collega’s uit het onderwijsveld waren op deze editie afgekomen en zij werden getrakteerd op een mooie collectie films en heerlijke koek en zopie.

Vanuit de prachtige keuken van het Diamant College mocht de horeca afdeling van de Insp. de Vries school (VSO-zmlk) deze keer de uitgebreide catering verzorgen.

Vier leerlingen van het profiel horeca en hun twee horeca docenten hebben een uitgebreide lunch, de thee/koffiepauze en de afsluitende borrel met hapjes en drankjes voor hun rekening genomen. Het profiel horeca op de Insp. de Vriesschool is gericht op uitstroom naar betaald werk in de horeca: Mc-Donalds, LaPlace, kleine lunchrooms en restaurants.

De meeste leerlingen zitten tegen MBO niv1 aan en het werken in een echte horeca setting leert de horeca leerlingen extra vaardigheden waar ze na hun schoolloopbaan erg veel aan hebben. Er stromen ook regelmatig leerlingen door naar het leerwerkbedrijf, oa. de Colour Kitchen bij het Centraal Station en Parkoers in het Zuiderpark.

De aanwezigen waren erg enthousiast en complimenteus over de kwaliteit van het eten, de hapjes en de bediening. De leerlingen zelf vonden het geweldig om te doen en hebben het als een groot succes ervaren. Al met al een gedegen scenario voor een mooie toekomstgerichte film.